Skip to Content

FAQ

'Självklart! Colour Catcher släpper inte ut några kemikalier i vattnet och påverkar inte den normala tvättprocessen.

Extra absorberande fibrer på duken ger maximalt skydd vid alla temperaturer. För bästa resultat, använd Colour Catcher i varje tvätt.

Ja, de extra absorberande fibrerna har fångat färgämnen och smuts under tvätten. Beviset finns på duken!

Absolut inte. Färgen på duken är beviset på att produkten fungerar effektivt. Färgpartiklar som har släppt från dina kläder i tvätten fångades på duken istället för att hamna på din tvätt.

Detta rekommenderas av vissa tillverkare om duken kan fastna i filtret.

Ja. Alla tygfärgämnen innehåller negativa joner och attraheras därför av de positiva laddningarna på Colour Catcher-duken. Vi rekommenderar att alltid följa tillverkarens tvättinstruktioner.

Nya, färgade tyger ska tvättas separat minst de första 5-6 tvättarna, medan vissa stora mörkt färgade plagg - som jeans och handdukar - alltid ska tvättas separat.

Ja! Med Colour Catcher finns det inte längre behov av noggrann tvättsortering! Nya, färgade tyger bör dock tvättas separat minst de första 5-6 tvättarna, medan vissa stora mörka färgade plagg - som jeans och handdukar - alltid ska tvättas separat. Vi rekommenderar att du använder 2-3 dukar för plagg med dålig färgbeständighet, till exempel röda eller mörkt färgade tyger och bomullsplagg.

Självklart. Colour Catcher är effektiv på alla textilier, men se till att du alltid följer tillverkarens tvättinstruktioner.

Ja, placera ett duk i botten av tvätthon eller tvättbaljan och tvätta som vanligt.

Vissa tyger blöder mer färg än andra; tyger med röda eller mörka färger och bomullsplagg. Använd 2-3 dukar för att säkerställa maximal effektivitet för textilier med dålig färgbeständighet. Nya, färgade tyger ska tvättas separat minst de första 5-6 tvättarna, medan vissa stora mörka textilier - som jeans och handdukar - alltid ska tvättas separat.

Nej, en ny tvättduk ska användas varje gång.

För att förhindra att duken fastnar i maskinen under tvätten och inte fungerar effektivt, rekommenderar vi att du lägger den slät på botten av trumman innan du lägger in din tvätt.

Vi rekommenderar att du förvarar Colour Catcher på en torr plats i rumstemperatur eftersom värme och fuktighet kan påverka produktens effekt.

Nej, duken förhindrar missfärgningar men kan inte ta bort en.

DYLON har ett omfattande sortiment av tvätthjälpmedel inklusive tvättdukar, textilfärg och avfärgning. För mer information besök produktsidan på www.dylon.se eller kontakta oss.

Nej, Colour Catcher innehåller inga kemikalier. Duken består av textilfiber som är laddade med positiva joner.

De negativa joner som finns i tygfärger lockas till de positiva jonerna i Colour Catcher-duken. Resultatet är att färgen fångas av duken.

Colour Catcher-tvättduken hanteras som hushållsavfall och förpackningen är biologiskt nedbrytbar och återvinningsbar. Colour Catcher är FSC-certifierad.

The FSC (Forest Stewardship Council) är en oberoende, icke-statlig, ideell organisation.

Colour Catcher är FSC-certifierat eftersom dukens råvaror har hållbart ursprung.